Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип ще проверява

...
Facebook въвежда нови регулации в България и Унгария. Екип ще проверява
Коментари Харесай

Facebook въвежда цензори у нас и в Унгария заради фалшивите новини

Facebook вкарва нови регулации в България и Унгария. Екип ще ревизира изявления в обществената мрежа за погрешна, подвеждаща и подбуждаща към принуждение информация и и ще подхваща ограничения, заяви Nova.  

Двама публицисти - по един от двете страни, се включват в европейския екип на Фейсбук, който следи наличието на изявленията. Такива " проверители на обстоятелства " вече следят изявленията в Полша, Чехия, Словакия, Румъния и Сърбия, а в този момент в програмата на Facebook ще бъдат включени България и Унгария. В момента организацията обгръща 17 страни в Европа, като работи с общо 12 езика. През последните години зачестиха рецензиите, че обществените мрежи стават все по-опасни развъдници на погрешна и рисково подвеждаща информация, и в отговор Facebook подхваща ограничения за надзор на наличието. 

Работата на " цензорите " е да откриват и маркират некоректните текстове и илюстрации, както и профилите, от които се популяризират " фалшив нюз ". Ограничителните ограничения се ползват и за реклами, а също така и за потребители, които популяризират „ спам ” наличие и така наречен „ кликбейт ” заглавия - изявления, които целят генерирането на доходи посредством кликове. 

Страници и домейни, който позволяват неведнъж разпространяване и шерване на подправени вести, се санкционират с унищожаване на опцията за реклама. Маркирайки обещано наличие като подправено, Фейсбук предизвестява хората, които го виждат или се пробват да го споделят, че информацията в него е погрешна.

Eкипът, който ще дава отговор за регулацията на наличието, се ориентира посредством подадени сигнали, докладвани изявления или мнения, които настояват, че информацията е погрешна или неточно поднесена. Когато проверителите на обстоятелства оценят дадена история като погрешна, Фейсбук я показва по-надолу във фийда на потребителите, като по този метод доста понижава нейното разпространяване. Целта е да се спира споделянето на лъжлива информация и да се понижава броят на хората, които я виждат.
 

За какво ще следи предпочитано екипът за надзор на информацията: 

- изявления, подстрекаващи към принуждение в действителния свят;
-  манипулирани фотоси и видеа, представящи погрешни събития и твърдения;
-  конспирации, подстрекаващи към насилие;
-  угнетяване на правата на гласоподаватели;
-  информация, която нарушава разпоредбите на Facebook;
- погрешни изказвания, свързани с COVID-19 и имунизациите против ковид. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР